Tak toto ma dostalo !! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna !
Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako alternatívu vyhľadávajú vegáni, či alergici na laktózu, toto je “pokrm”, ktorý by mal byť súčasťou bežného jedálnička, či ste raw, vegán alebo čokoľvek iné. Ide nielen o zdravšiu, ale aj lacnejšiu alternatívu, na ktorú potrebujete len 3 ingrediencie.
Ingrediencie:
1 hrnček vlašských orechov
himalajská soľ podľa chuti, cca 1 čl lyžička
1/4 hrnčeka lahôdkového droždia (nazývané aj Tebi droždie)
Postup:
Všetky suroviny zmiešate v mixéri (v takom, kde zvyknete mixovať orechy na koláč). Nemixujte dlho, aby vám nevznikla orechová masa. Parmezán by mal byť sypký alebo hrudkovejší – presne tak ako to máte radi 🙂
Uchovávame v chladničke. Vydrží dlho … ale u nás nie 🙂
Všetky ingrediencie na prípravu nájdete v mojom obchodíku www.dobromysel.sk
Je výborný na posyp cestovín, polievok, praženice, hrianky, šalátov a všade tam, kde obvykle dávate parmezán, ale aj kde ho nedávate.